BJK Alemi Kalemi de kuvvetli bir alemdi her zaman... Bir müddet kişisel blog olarak sürdürdüğüm yayını şimdi, geçmişten geleceğe "BJK Aleminin Kalemleri" tarafından yazılan cümlelere vakfetmeye karar verdim. Seneler öncesine döneceğiz bazen. Bazen de son dakika yazılanlara... Fakat illa ki "gündem" atacak başlığı... Külliyat denilebilecek ölçüde büyük bir "TARAFTAR" antolojisi bahsettiğim şey... İŞTE BJKALEM...

Perşembe, Ağustos 04, 2011

KOMBİNE FİYATLARI

0

2011-2012 kombine bilet fiyatlarımız da açıklandı gündemimizin içinde... "Mümkün değil kimse alamaz" çıtasından açıkladılar yine fahişliği... Yine camianın duyarlı unsurlarından tepkiler geldi tabi. Değişen birşey var mı diye bakayım dedim. Karşıma geçen senenin Aralık ayında beleştepe.com'un kamuoyu duyurusu çıktı... Kulak verelim seslerine, değişen birşey var mı bir bakalım....

BASINA VE KAMUOYUNA



Beşiktaşlı olmanın fiyatı yok!

Beşiktaş aşkıyla tutuşan bir çok insan, artık tribünlerden uzak tutulması için önüne koyulan pahalı bilet engellini aşamamaktadır. Beşiktaş kulübüne getirilen Quaresma ve İverson gibi önemli sporcular, her taraftarın gönlünde yer alan oyuncular olmasına rağmen, bunları bahane ederek, pahalı bilet ve kombinelerle, Beşiktaş tribünlerini efsaneleştiren, halkın içinden gelen gençleri, işçileri ve emekçileri, tribünlerden uzaklaştırmışlardır.

Bu bir süreçtir. Artık parayı verenin kulübe ve Beşiktaş'ın ismine kadar her şeye sahip olabileceği bir durum oluşmuştur. Örneğin: Beşiktaş ya da Fi-Yapı İnönü Stadı... Bunlar bize iyi bir pazarlama ürünü olarak sunulurken, aslında gerçekte sunulan, paranın hakim olduğu bir taraftarlık anlayışının oluşmasıdır. Şerey Bey ismini stad ismi olarak, stadı dolduranların istemesine rağmen değiştirmeyenler, paranın gücü sayesinde, Beşiktaş tarihiyle hiçbir alakası olmayan Fi-Yapı şirketine, stat ismi hakkını vermişlerdir.

Dünyada bir çok kulübün bu tür yolları seçtiği aşikardır. Biz ise dünyada bir çok kulübü değil; tarihi ve duruşu bize farklı gelen Beşiktaş'ı seçtik. Şimdi diğerleri ile paranın gücünü yarıştırmak için çırpınan ve bunun için biletlerini, en pahalı fiyata satmaya çalışan bir Beşiktaş, o farklı kimlikteki Beşiktaş'a en büyük yenilgiyi hazırlamaktadır.

Yıllarca bilinmektedir ki Beşiktaş, Halkın Takımı kimliğini bünyesinde barındıran nadir kulüplerden biridir. Şimdi uygulanan fahiş bilet fiyatlarıyla halk statlara girememekte, bu Beşiktaş tribünlerinin kimyasını bozmakta ve o yaratıcı akılcı gücüne sekte vurmaktadır. Futbol herkesin olduğu gibi en çokta emekçi halkların oyunudur.

Bizler yöneticilerin hatalarının bedellerini ödemek yerine sevdamızın, armamızın peşinden gitmenin planlarını yapıyoruz. Statlarda seyirci olarak değil, taraf olarak var olmak istiyoruz. Bu nedenledir ki bu bilet fiyatlarına karşı tepkimizi koymak zorundayız.

Bizler o tribünlerde şampiyonluk türküleri söylediğimiz, beraber ağladığımız arkadaşlarımızdan hiçbirinin, paranın gücüyle dışarıda bırakılmasını ve dışlanmasını kabul edemeyiz. Bu yüzden pahalı bilet uygulamalarına son verilmesi gerekmektedir. Beşiktaş Kulübü Yıldırım Demirören'in ve yöneticilerin değil, Beşiktaşlılarındır...

0 yorum:

 
Design by ThemeShift | Bloggerized by Lasantha - Free Blogger Templates | Best Web Hosting