BJK Alemi Kalemi de kuvvetli bir alemdi her zaman... Bir müddet kişisel blog olarak sürdürdüğüm yayını şimdi, geçmişten geleceğe "BJK Aleminin Kalemleri" tarafından yazılan cümlelere vakfetmeye karar verdim. Seneler öncesine döneceğiz bazen. Bazen de son dakika yazılanlara... Fakat illa ki "gündem" atacak başlığı... Külliyat denilebilecek ölçüde büyük bir "TARAFTAR" antolojisi bahsettiğim şey... İŞTE BJKALEM...

Perşembe, Ağustos 04, 2011

ÖZKAYNAĞIN FON'A DEVRİ

0

Beşiktaş Özkaynağından yetişen Necip, Muhammet ve Atınç'ın ekonomik haklarının belli bir kısmının şu meşhur fon'a devredilmesi konusu gündemde şimdilerde... Konuyu çok detaylı incelemedim ama, bildiğim kadarıyla bir kısmı da bizde oynayan, Simao, Almeida, Q7 gibi birçok değerli futbolcunun da ekonomik haklarının bir kısmı bu fon'a devredilmiş halde... Benim takıldığım nokta ise taraftarımızın bu konudaki istikrarsızlığı...

Mayıs 2010 tarihinde, altapı oyuncularımızdan, gelecek vaat eden Orhan GÜLLE ve Erkan KAŞ ile profesyonel sözleşme yapılmaması, haklarının Trabzon gibi bir takıma devredilmesinden bahsediliyordu... O sırada tüm bloglar ve tabii Forza'da bu oyuncularımız anlatılıyor ve yapılan yanlışlığa dem vuruluyordu... Sözleşme yapılmasının gerekliliği için gerekçe olarak ise "ileride ekonomiik olarak kulübe büyük gelir getirme ihtimallerinin olması" gösteriliyordu...

Yani o zamanlarda "özkaynak" gelecekte para kaynağı olur düşüncesi ile sahipleniliyordu.
Bu gün ise "özkaynak" para kaynağı yapılacağı eleştirisi üstünden sahipleniliyor...

İyiyiz iyiyiz fakat bir günümüz de bir günümüze tutmuyor maalesef.

Bakalım o tarihte bu konuyla ilgili başlıkta üretilerek, BJK yönetim kuruluna mail kampanyası başlatılan metinde neler demiş Beşiktaş taraftarı;

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu'na


Beşiktaş taraftarları olarak geleneğimiz ve geleceğimiz olarak kabul ettiğimiz Özkaynaklarımızla alakalı son günlerde takip ettiğimiz bir konu bizlere çok üzüntü vermiş ve geleceğimiz adına bizleri kaygılandırmıştır.

A2 takımı oyuncularımızdan şuanda da Ümit Milli takımı formasını terletmeye devam etmekte olan ''Orhan Gülle ve Erkan Kaş'' adlı oyuncularımıza hala profesyonel sözleşme yapılmaması bizleri çokça üzmektedir. Bu genç oyuncularımız yetenekleriyle Avrupa Kulüplerinin bile dikkatini çekmiş düzenlenen bazı organizasyonlarda ödüller almıştır.

Ama bugün öğreniyoruz ki bu gençler kulubümüzden ayrılma noktasına gelmiştir..

Biz Beşiktaş taraftarları olarak geleceğimiz olarak gördüğümüz bu oyuncularımızın sözleşme yapılarak takımımıza kazandırılmasını, hem oyuncularımızın hem de bizlerin bu konudaki sıkıntılarının ve kaygılarının giderilmesini siz değerli Beşiktaş’ımızın yetkililerinden talep ediyoruz. Beşiktaş'ın geleceği altyapılarıdır, geleceğimiz için ALTYAPILARA ÖNEM VERİN!

Şu unutulmamalıdır ki; Beşiktaş, Batuhan'ın satılışıyla birlikte, uzun yıllar sonra ilk kez bir oyuncusunu bonservis bedeli karşılığında vermiştir. Bu da, Özkaynak düzeninde yetişen bir futbolcunun, zarardan daha çok her yönüyle kar sağlayacağına ışık tutmaktadır. Batuhan gibi, Beşiktaş A Takım formasını çok az giyebilmiş bir oyuncu bile bu kulübe maddi imkan sağlamıştır.

Batuhan'ın gönderilişi yine bir kısım taraftarımızı rahatsız etmişken, geriye kalan kısmın makul karşılama sebebi; Batuhan'ın insani problemleridir. Ancak, bahsi geçen "henüz amatör statüsünde oynayan" bu futbolcuların kaybı, hiç bir şekilde Beşiktaş taraftarına açıklanamaz bir hata oluşturacaktır. Özkaynaktan yetişmiş Batuhan'ın transfer getirisi, bugün A2 takımdaki hemen hemen her amatör oyuncumuza, profesyonel sözleşme imzalatmamıza yetecek kadar bir meblaya sahiptir.

Özkaynak sayesinde kazanılan bu paranın, yine özkaynak bünyesinde değerlendirilmesini istemek en doğal hakkımızdır. Yeteneklerini, değerlerini bir çok uluslarası turnuvada ve A2 Ligi'nde kanıtlamış bu oyuncularımızın yok pahasına kaybı, her bilinçli Beşiktaş taraftarında bir infial yaratacaktır. Ve sonrasında yapılacak hiç bir transfer, bizlere bu yanlışı unutturmayacaktır.

Saygılarımızla arz ederiz.

0 yorum:

 
Design by ThemeShift | Bloggerized by Lasantha - Free Blogger Templates | Best Web Hosting