BJK Alemi Kalemi de kuvvetli bir alemdi her zaman... Bir müddet kişisel blog olarak sürdürdüğüm yayını şimdi, geçmişten geleceğe "BJK Aleminin Kalemleri" tarafından yazılan cümlelere vakfetmeye karar verdim. Seneler öncesine döneceğiz bazen. Bazen de son dakika yazılanlara... Fakat illa ki "gündem" atacak başlığı... Külliyat denilebilecek ölçüde büyük bir "TARAFTAR" antolojisi bahsettiğim şey... İŞTE BJKALEM...

Perşembe, Ağustos 04, 2011

FUTBOLDA ŞİKE

1

Gündemimizin büyük bir bölümünü de "şike" durumları kaplıyor... Beşiktaşımızın da mesnetsiz suçlamalar içinde derdest edilmeye çalışıldığı bu ortamda aklıma hemen önceki dönemler geldi. 2006 yılının Aralık ayıydı... Cihan OSKAY adında bir adam çıkmış ve oldukça açık bir biçimde "şike" işlerini anlatmıştı. Adamın başına gelmedik şey kalmamıştı. Basın ise adamı yok etmek için kampanya başlatmıştı Aziz başkanlarının talimatı ile.. Şimdi Aziz'i mahkemeye veren Erman Toroğlundan, Ahmet Çakar'a, Lig Tv'den tüm yazılı basına herkes konuyu "meczup" sıfatına büründürme gayretindeydi... O sıralarda Aksiyon dergisinde bir haber çıkmıştı cesaretle... Haber şöyleydi:

Kılıçlar çekildi, tehditler savruldu ama somut hiçbir adım atılamadı. Sezon başında şike ve teşvikle ilgili iki yıllık zaman aşımını kaldırdığını açıklayan Futbol Federasyonu, Cihan Oskay’ın F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında ortaya attığı iddiaları zaman aşımı gerekçesiyle görüşmeye uygun bulmadı.

Şikenin ikinci perdesi Star Televizyonunda yayınlanan Telegol programına çıkan Cihan Oskay isimli şahsın ortaya attığı iddialarla başladı. Cihan Oskay, 2000-2001 sezonunda F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sezonun son haftasında oynanacak Samsun-F.Bahçe maçı için Samsun takımına şike teklif ettiğini, G.Saray-Trabzon maçında ise bazı Trabzonlu oyunculara teşvik gönderdiğini iddia etti.


Bu iddialar karşısında F.Bahçe Kulübü çok sert bir tavır sergiledi. Kulüp, Futbol Federasyonunu ve F.Bahçe’yi karıştırmak isteyen bazı F.Bahçe’lileri suçladı. Başkan Aziz Yıldırım, 100. yılında başarı hedefleri için sırasıyla hamleler yapan bir spor kulübünü durdurmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini söyledi. "Buradan devlet yetkililerine bir kez daha sesleniyorum. Hiç vakit kaybetmeden iddiayı ortaya atan kişi de emniyete alınmalı ve bu komplonun bütün detayları aydınlatılmalıdır. Devletimiz geç kalmadan bu konuda derhal tavır almalı ve adım atmalıdır."

Yıldırım’a cevap Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin’den geldi, "Aslında ‘devlet bu işe el koysun’ demek, ‘bu siyasiler Türkiye’yi yönetemiyor, askerler el koysun’ demekten farksız." diye konuştu.

Şahin, her türlü iddianın üzerine gidilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Ben bu işin sadece takipçisiyim. Arzu ediyorum ciddi bir araştırma yapılsın. Futbol Federasyonu’nun bu konuyla ilgili kurulları iddiaların üzerine hassasiyetle ve ciddiyetle gitmelidir. Bu görevi yaparken yasal bir ihtiyaç hissederlerse de bakanlığıma bildirsinler. Böyle bir başvuru şu ana kadar olmadı. Herhalde mevcut yönetmelikler yeterli!"

Futbol Federasyonu ise olayların üzerine gitmek yerine olayları adeta örtbas edecek bir karar aldı. Bakan’ın yetki istiyorlarsa başvuruda bulunsunlar çağrısına da kulak asmadı. 4 Ağustos’ta ‘şike iddiaları için 2 yıllık zaman aşımı kalktı’ şeklinde karar alan federasyon 11 Aralık’ta Mersin’de yaptığı toplantıda ise 2000-2001 sezonundaki Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, ilgililerin başvurusu durumunda, olayın zaman aşımına uğraması nedeniyle disiplin talimatlarının uygulanmaması kaydıyla özel bir soruşturma yapılmasına karar verdi.

Federasyon, söz konusu maçın oynandığı tarihte 1 Kasım 1992 tarihli Futbol Disiplin Talimatı’nın yürürlükte olduğunu belirterek, bu talimatın ‘Hileli ve Danışıklı Futbol Müsabakası’ başlıklı 38. ve ‘Sair Hallerde Menfaat’ başlıklı 40. maddelerinin, aynı dönemde yürürlükte bulunan ‘Soruşturma ve Ceza Zaman Aşımı’ başlıklı 68. madde uyarınca, uygulanmasının hukuken mümkün olmadığı görüşüne vardı. Yönetim kurulu ayrıca F.Bahçe kulübünün istemesi halinde iddiaları herhangi bir cezai müeyyide olmamak kaydıyla soruşturabileceğini duyurdu. Ancak Fenerbahçe'den hiçbir yanıt gelmedi ve olay bu şekilde şimdilik kapandı.
Geçtiğimiz ay Forza Beşiktaş'ta bir başlık açıldı. Mehmet Demir arkadaşımız yazmıştı yazıyı. Çok da güzel anlatmıştı durumu... Okuyalım birlikte... Ve Asıl bu işin maşası olanlara verdiği ayara ortak olalım...

Bütün basına azizsilin, varsa yüreğiniz bu lekeyi de silin...

Size kanıksanmaya çalışılan cümleler var son zamanlarda ...


-E herkes yapıyor bunu...
-Aman canım tek bu mu suçları ?
-Geriye dönük yapılsın,ortada kimse kalmasın ... ve vs.

Biz ne acılardan geçtik bilirmisin adamım ?

Üzerimize ne oyunlar oynandıgının sen farkındamısın ?

Malatya'daki doğan marka arabaya onurunu,namusunu satan futbolcular yüzünden kaybedilmiş bir şampiyonluk var bizim tarihimizde,hemde arabayı alan futbolcu itiraf ettiği halde...

Gordon Milne ile dördüncü şampiyonluga giderken önümüze çıkarılan nice engeller var ,son maç da gol rekoru kıran fahişe rakiplerimiz var bizim.

Geriye dönülsün diyorlar ,o zaman haydi dönelim ,101.yıla..

Federasyon başkanı Hasan Doğan bile kalkıp ,Beşiktaş'a operasyon yapıldı derken ,kafasını o gün kuma gömenler bugun çıkıp neyin gerisine dönerler ki?

Geriniz inmedi mi hala ?

Haydi dönelim geriye binbir maçımız var hakem hatasıyla kaybedilen ,memur hakemlerde irdelensin o zaman ..

Haydi hodri meydan..

Kim kime ne talimat vermiş,ortaya çıkartılsın ,merkez hakem komıtesi başkanları çıkıp sahiplerini açıklasın..

Geçmişe dönelim diyorlar ya ,haydi dönelim..

Yayıncı kuruluşun müdürü ve bilumum spor yazarları hangi mafya babasının dagıttıgı tespihleri çekiyor açıklansın..

Taaaaaaaa geçmişine kadar gidelim ,hatta daha da derine inelim ,hersey açığa kavussun ..

Şerefinizle oynayıp ,hakkınızla kazanın pankartını bembeyaz açan bizlere ,simsiyah ellerinize leke süremezsiniz...

Borsada şirket birleşmesi yapmak için mi,yoksa başka sebeplerden de orasını biz bilemeyiz,çunku biz sizin kadar kirli bir zihne sahip değiliz..

Ama siz ,ayırt etmeden hepiniz sahibinizin sesisiniz,kendi hür iradesini pazara sermişssiniz..

Şimdiki göreviniz,

Sahiplerinize bulursanız temiz çamaşırla,sigara götürmeniz...

Hop adamım ,Burası Beşiktaş yavaş ol bakalım...

1 yorum:

aziz dedi ki...

http://www.yorumla.net/fenerbahce/145822-davayi-kazandik-sahtekarlar-ortaya-cikti.html

tıkla şike iftirasının belgelerini gör...

 
Design by ThemeShift | Bloggerized by Lasantha - Free Blogger Templates | Best Web Hosting